Boekverfilming: Me Before You

Het boek was prachtig, dus de film wilde ik ook erg graag zien. Toen hij in de bioscoop draaide, had ik helaas geen tijd om te gaan. Maar ik zag hem pas in de bibliotheek liggen en besloot de dvd mee te nemen. Maar is de film net zo mooi als dat het boek is? Ik besloot de 2 vandaag eens te vergelijken.

Het boek

Zoals ik al zei: het boek is in mijn ogen echt prachtig. Ontzettend ontroerend en ik vind Louisa zo ontzettend leuk in het boek.

Ik heb het boek 2 jaar geleden gelezen, toen de hype heel erg groot was. Ik was dus bang dat er heel erg veel weggezakt was van het verhaal. Maar dat viel ontzettend mee! Toen ik de film begon, herkende ik ontzettend veel van het originele verhaal.

De film

Laten we beginnen met de trailer.

Ze hadden geen betere hoofdpersonen uit kunnen kiezen wat mij betreft. Emilia Clark is de perfecte Lou. Helemaal zoals ik me haar had voorgesteld tijdens het lezen van het boek. En Sam Claflin? Wat een top acteur! En hij speelde Will Traynor zo ontzettend goed!

De omgeving waar het verhaal zich afspeelde was precies zoals ik het me had voorgesteld. Zodra de film begon, dacht ik: wow, zo ziet het er dus echt uit! Super tof vind ik dat, als je verbeelding en de film op elkaar lijken.

Processed with VSCO with hb1 preset

Het verhaal is volgens mij bijna volledig hetzelfde gebleven. Natuurlijk zijn er kleine stukjes uit het boek weggelaten, maar anders wordt het wel een heel erg lange film.

Lou en Will bouwen zo’n mooie relatie op! Ik vond dat al ontzettend mooi in het boek, maar in de film vond ik het stiekem nog veel mooier. Daar zie je ook alle gezichtsuitdrukkingen en emoties. Zo goed geacteerd!

Eindoordeel

Echt wauw! Het boek én de film. Voor liefhebbers van het boek raad ik de film aan en liefhebbers van de film moeten echt het boek gaan lezen. Zo mooi allebei!

Heb jij de film of het boek al gelezen? Wat vond je ervan??

Advertenties

4 gedachten over “Boekverfilming: Me Before You

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s